Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

The DOT trio… This is the Dot


Οι The Dot Trio δημιουργήθηκαν απρόσμενα και αυθόρμητα σε ένα υπόγειο της Αθήνας τον Σεπτέμβριο του 2013. Ο Αλέξανδρος Νεδέλκος (τύμπανα) και ο Αντώνης Καλαμούτσος (μπάσο) έπεισαν τον Αλέξη Τόγια (κιθάρα) να μην ηχογραφεί απλά demo με τις συνθέσεις του αλλά να φτιάξουν κανονική μπάντα, όπως και τελικά συνέβη.


 Οι τρεις μουσικοί έχουν πολυετή εμπειρία σε πολλά σχήματα με ετερόκλητα στυλ (από jazz ως rockabilly και από blues ως experimental rock), ήταν όμως η αγάπη για τους vintage 60’s ήχους που τους ένωσε στο κοινό τους Dot όραμα.

H μουσική αυτή πολυσυλλεκτικότητα προσφέρει στο καλλιτεχνικό τους στυλ πρωτοτυπία, πολλές φρέσκες ιδέες, επιρροές και εκπλήξεις.

Κυκλοφόρησαν το πρώτο τους video clip για το τραγούδι ‘’On a Monday’’ στις αρχές του 2014 και το φθινόπωρο ξεκίνησαν να ηχογραφούν το ντεμπούτο τους άλμπουμ This is the dot!

. Η ηχογράφηση και η μίξη έγιναν στο Below στούντιο με μηχανικό ήχου τον Κώστα Ραίση και το mastering στο Athens Mastering.


 Το This is the Dot! κυκλοφόρησε ανεξάρτητα τον Απρίλιο του 2015. Περιέχει 10 περιπετειώδεις instrumental συνθέσεις στο μοναδικό ύφος των The Dot Trio. Guest εμφάνιση κάνει σε δύο τracks ο Αλέξανδρος Δημοκράτης (πλήκτρα). Παράλληλα ξεκινούν τις πρώτες τους live εμφανίσεις, εμπλουτίζοντας το υλικό τους με προσεκτικά επιλεγμένες διασκευές – μεταμορφώσεις των originals.

Το χαρμάνι των The Dot Trio αποτελεί την καινούρια πρόταση της αθηναϊκής μουσικής πραγματικότητας. Περιέχει γενναίες δόσεις από jazz, blues και rock συστατικά, περασμένες από ένα κινηματογραφικό, ατμοσφαιρικό φίλτρο.

Το trio, πιστό στην vintage νοοτροπία του, δημιουργεί μουσική με ζεστό, οργανικό ήχο, με ελάχιστη χρήση εφφέ και τεχνολογίας. Όλη τους η προσοχή είναι στραμμένη στις νοσταλγικές κιθαριστικές μελωδίες, στα ενεργητικά grooves, σε συνθέσεις που άλλοτε παραδίνονται στο κέφι και άλλοτε σε έναν cinematic ρομαντισμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου