Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

΄΄Ο Φυλλακούδιας΄΄ της Αντιγόνης Χαραλάμπους


Παρουσίαση βιβλίου «Ο Φυλλακούδιας»

Ο Δήμος Καλαμαριάς, οι Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ, το Ιστορικό Αρχείο Προσφυγικού Ελληνισμού του Δήμου Καλαμαριάς και η Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας, διοργανώνουν εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου «Ο Φυλλακούδιας» της Αντιγόνης Χαραλάμπους.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 στις 19:30, στον Πολιτιστικό χώρο «Προποντίδα» του Δήμου Καλαμαριάς (Νικ. Πλαστήρα 14, Καλαμαριά).

Πρόκειται για την αληθινή ιστορία του Ανδρέα Χαραλάμπους, πατέρα της συγγραφέως, που στα 17 του χρόνια εντάχθηκε στην Ε.Ο.Κ.Α. (Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών 1955-1959) και αγωνίστηκε για την απελευθέρωση του νησιού του από την βρετανική αποικιοκρατία και την Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου παρακολουθούμε την δράση, τη σύλληψη, τη φυλάκιση και την κινηματογραφική απόδραση του ήρωα, που έμελε να μείνει στη μνήμη των συναγωνιστών του και όλων των Κυπρίων ως «Ο Φυλλακούδιας».

Την εκδήλωση συντονίζει ο Κώστας Σταματάρης, Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας. Την εκδήλωση χαιρετίζουν ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, ο Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρος Μιλτιάδης και ο Πρόεδρος του ΙΑΠΕ, Σωτήρης Γεωργιάδης.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η Νατάσα Μποζίνη, Δημοσιογράφος –Σεναριογράφος. Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Άντρεα Παυλίδου, εγγονή του αγωνιστή. Η παρουσίαση θα ολοκληρωθεί με χαιρετισμό της συγγραφέως Αντιγόνης Χαραλάμπους και του ίδιου του Αγωνιστή Ανδρέα Χαραλάμπους, και συζήτηση με το κοινό.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Προξενείου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, και πραγματοποιείται με την στήριξη της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας.


Πληροφορίες:
Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ
Τηλ: 2310221169

Ο 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου