Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

«Για μια γυναίκα»στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός

Η παράσταση «Για μια γυναίκα», μετά τη sold out πορεία της, επιστρέφει ανανεωμένη και εμπλουτισμένη με υπέροχα τραγούδια του έρωτα για μία μοναδική παράσταση στον Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός την Παρασκευή 02.03.2018.

Στους καλλιτέχνες που έζησαν τα δημιουργικά τους χρόνια απ' την αρχή του ελληνικού εικοστού αιώνα μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '50 κληρώθηκε η απεικόνιση του εσωτερικού τοπίου των ανθρώπων τότε.

Μεγάλες πιέσεις σε κάθε επίπεδο δημιούργησαν μορφωμένα τραγούδια για ένα κοινό απαιτητικό, πολύ προσεκτικό στις λεπτομέρειες, με αληθινό ενδιαφέρον και προσμονή για το επόμενο δημιούργημα.

Μεγάλα θαύματα συνέβαιναν σε κάθε επίπεδο στη Ρώμη, στο Παρίσι και σ' όλη την Ευρώπη και, σαν να μην έφτανε η ντόπια σοδειά τραγουδιών, οι Έλληνες αποπειράθηκαν να αδελφωθούν με τους Ευρωπαίους συνανθρώπους τους και να μοιραστούν τις χαρές και τους καημούς τους, τραγουδώντας έναν τεράστιο αριθμό «μεταγλωττισμένων» τραγουδιών που είχαν διαγράψει επιτυχημένη πορεία στον ευρωπαϊκό ορίζοντα. 

Ίσως να είναι αυτό το εφαλτήριο της παγκοσμιοποίησης, πολύ πριν βέβαια πέσει η τέχνη κάτω απ' τις ρόδες του μεταμοντέρνου φορτηγού.
 

Ο Δαυίδ Ναχμίας έφτιαξε ένα δίωρο ταξίδι στα ωραιότερα τραγούδια που σημάδεψαν μία ολόκληρη εποχή και παραμένουν ζωντανά, ανθεκτικά και αγαπημένα έως τις μέρες μας. 


Τάνγκο, φοξ τροτ, σουίνγκ, βαλς. Αττίκ, Γιαννίδης, Χαιρόπουλος, Σουγιούλ, Δανάη, Βέμπο, Γούναρης. Ένα σεργιάνι στη μικρή τέχνη μιας χώρας με ανάταση, που είχε ως προτεραιότητες την ευγένεια, την κομψότητα και την καλαισθησία.

Συντελεστές
Δαυίδ Ναχμίας: πιάνο
Χρυσούλα Στεφανάκη: τραγούδι
Θάνος Πολύδωρας: τραγούδι
Τιμητική συμμετοχή: Στέλλα Γκρέκα

Παράσταση

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018
Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30
Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμές εισιτηρίων
Διακεκριμένη: €18
Α΄ Ζώνη: €16
Β΄ Ζώνη: €14
Εξώστης: €8
ΑΜεΑ: €8
Εισιτήρια στα εκδοτήρια του Συλλόγου Παρνασσού την ημέρα της Παράστασης
Προπώληση: Στα καταστήματα Reload, SevenSpots, MediaMarkt, Ευριπίδης, στο VivaKiosk Συντάγματος (Πλ. Συντάγματος 4, καθημερινά 9:00-21:00) και στο VivaSpotΤεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00).
Επικοινωνία, πληροφορίες, κρατήσεις: Αργύρης Ναστόπουλος, τηλ.: 210 9967562 -6982178813

Aίθουσα Εκδηλώσεων Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός
Πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8 {Στάση Μετρό Πανεπιστήμιο}

https://www.youtube.com/watch?v=iCzvPZ4GH04&t=8s

https://www.youtube.com/watch?v=UagqCPG3288



Στέφανος Χουτρίδης
Πτολεμαίων 4, 11635 Αθήνα
Τηλ. & Fax: 210 7212307

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου