Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

«Άκου έν’ όνειρο ψυχή μου» Αφιέρωμα στο Σολωμό

 του «έρωτα και του θανάτου»
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης


Ένα αφιέρωμα στον Διονύσιο Σολωμό με αφορμή τη συμπλήρωση 160 χρόνων από το θάνατό του

Με αφορμή τα 160 χρόνια από τον θάνατο του Μεγάλου μας Ποιητή, το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και με την αιγίδα της Ένωσης Επτανησίων Ελλάδας παρουσιάζει την παράσταση «Άκου έν’ όνειρο ψυχή μου».

Το έργο του Μεγάλου, Επικού μας Εθνικού Ποιητή είναι ευρέως γνωστό. Στην παράσταση αυτή θα σιγοτραγουδήσουμε μια άλλη πλευρά του, την ιδιωτική. Ξαναδιαβάζουμε τις μινιατούρες, τα μικρά ποιήματα, τα Σονέτα και τα επιγράμματά του φωτίζοντας τον Σολωμό του ανεκπλήρωτου έρωτα. Τον μοναχικό, τον αισθησιακό Σολωμό. Τον Σολωμό του πικρού θανάτου.

Αποσπάσματα από την ποίηση του Μεγάλου μας Ποιητή διαβάζουν οι ηθοποιοί Κάρμεν Ρουγγέρη, Στέλλα Παπαδημητρίου, Χριστίνα Κουλουμπή και η συγγραφέας - καθηγήτρια Άννα Λιδάκη.

Μελοποιημένη ποίηση του Διονύσιου Σολωμού των Νικολάου Χαλικιόπουλου Μάντζαρου, Σπύρου Σαμάρα, Παύλου Καρέρ, Σπυρίδωνος Ξύνδα, καθώς και του σύγχρονού μας Κίμωνα Χυτήρη ερμηνεύουν οι τραγουδιστές Σταματίνα Καρύδη και Γιάννης Κάβουρας, ο μουσικός Νίκος Πουλής με το μαντολίνο και η Ορχήστρα Εγχόρδων του Ωδείου Κέρκυρας, με τους μουσικούς Σωκράτη Σταθουλόπουλο, Νατάσα Γεωργιάδου, Χάρη Γκίτζιο, Μάριο Δαπέργολα, Ζωή Προκοπίου, Μαρίνα Σταλίμερου, Σάββα Χατζηνικολάου, Γεωργία Κύπρου και Μαρία Χασάπη με τη μουσική διεύθυνση του Κίμωνα Χυτήρη.

Στη μουσική που γράφτηκε για τα ποιήματα του ποιητή κινείται η χορεύτρια Νικολέτα Καρμίρη.

Τη σκηνοθεσία της παράστασης επιμελήθηκε ο Πέτρος Γάλλιας, ο οποίος υπογράφει τις χορογραφίες και τους φωτισμούς.

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206
Τετάρτη 08 Φεβρουαρίου 2017
Ώρα: 21:00
http://www.mcf.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου