Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

«Άθως Θύραυλοι Στώμεν» του Δημήτρη Λουζικιώτη



Παρουσιάζεται την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 19:00, στο κτήριο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στην Αθήνα (πεζόδρομος Ερμού 134, πλατεία Ασωμάτων-στάση μετρό Θησείο), το Λεύκωμα της φωτογραφικής εργασίας του Δημήτρη Λουζικιώτη με τίτλο

«Άθως Θύραυλοι Στώμεν».
Θα το παρουσιάσουν η συγγραφέας Αγαθή Δημητρούκα, ο ζωγράφος Γιώργος Κόρδης, η μουσειολόγος και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων αρχαιολόγων Όλγα Σακαλή και ο φωτογράφος. 

Ποιήματα από το λεύκωμα θα διαβάσει ο ηθοποιός Θόδωρος Γράμψας ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Ειρήνη Γιανναρά.

Το φωτογραφικό λεύκωμα «Άθως Θύραυλοι Στώμεν» είναι μια τρίγλωσση έκδοση (ελληνικά, αγγλικά, ρωσικά) 168 σελίδων σε μεγάλο σχήμα (24Χ28cm), όπου εκτός από το φωτογραφικό υλικό παρατίθενται και πρωτότυπα ποιητικά σχόλια που έχουν γραφτεί ειδικά για τις συγκεκριμένες φωτογραφίες από τη συγγραφέα Αγαθή Δημητρούκα τον ψυχίατρο-δραματοθεραπευτή και συγγραφέα Ντέμη Κυριάκου και τον ζωγράφο Κωνσταντίνο Παλιάν (πρόεδρο του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.-Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος). 

Την εισαγωγή έγραψε ο Φαίδων Χατζηαντωνίου, αρχιτέκτων και επί πολλά χρόνια αναστηλωτής στο Άγιον Όρος ενώ το υλικό τεκμηρίωσε ο αρχαιολόγος Δρ Νίκος Μερτζιμέκης. Την έκδοση επιμελήθηκε η σύμβουλος πολιτιστικής διαχείρισης, Στέλλα Τσιαρβούλα και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Χαρτόδετο».

Γράφει μεταξύ άλλων στην περιεκτική εισαγωγή του ο Φαίδων Χατζηαντωνίου:
 

«Ας χαιρετίσουμε την έκδοση του ανά χείρας φωτογραφικού λευκώματος που διασώζει μια αντιπροσωπευτική συλλογή καρεώτικων θυρών και παραθύρων, και της ευρύτερης περιοχής, εκ των οποίων ορισμένα δεν υπάρχουν πια. Απότοκα της χρείας, φορείς μνήμης, τεκμήρια δεξιοτήτων και πολιτισμού, οι θύρες και τα παραθύρια ανήκουν κι αυτά στα πιο ευπαθή –και, τελικά, αναλώσιμα– στοιχεία της οικοδομικής ιστορίας ενός τόπου.

 Και ας έχουμε πάντα κατά νου, θύραυλοι εμείς, ότι όπως τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής, έτσι και οι θύρες και τα παραθύρια μαρτυρούν τον αθέατο πυρήνα της ζωής που ορίζουν και φυλάττουν και γι' αυτό αξίζουν την προσοχή, τον σεβασμό και την αγάπη μας».

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στη σελίδα του καλλιτέχνη στο facebook: https://www.facebook.com/o.dimlouzi

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Δημήτρης Γ. Λουζικιώτης συνεργάζεται ως freelancer επαγγελματίας Graphic Designer, Φωτογράφος και σύμβουλος Επικοινωνίας με πολλές επιχειρήσεις και οργανισμούς 

(www.louzikiotis.gr / www.louzikiotis.com) . Εργάζεται για περισσότερα από είκοσι χρόνια στη διαφήμιση, τις εκδόσεις και την επικοινωνία και παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες design και branding υψηλής αισθητικής και αποτελεσματικότητας σε συμβατικά και ψηφιακά μέσα. Έχει σχεδιάσει πλήθος από εταιρικές ταυτότητες, συσκευασίες, διαφημιστικές καταχωρήσεις, εταιρικά και προϊοντικά έντυπα, βιβλία και εξώφυλλα, περιοδικά και εφημερίδες, αφίσες και banners, web sites και video. Έχει σχεδιάσει επίσης πολλές διαφημιστικές καμπάνιες και προωθητικές ενέργειες επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων. Φωτογραφικά του έργα έχουν δημοσιευτεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, έχουν παρουσιαστεί σε gallery και αρκετά πλέον ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές. Μεταξύ άλλων συμμετείχε στην BIENNALE:1 Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη 2007). Έχει εκδώσει ένα φωτογραφικό λεύκωμα με τίτλο «Αναστενάρια. Στην ιερή έκσταση της παράδοσης», εκδόσεις «Χαρτόδετο», 2014. 

Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα, πολιτιστικού και καλλιτεχνικού περιεχομένου, σε έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού «Αριστοτέλης ο Σταγειρίτης» (www.perix.org).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου