Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Καλοκαιρινές εκδηλώσεις στη Βιβλιοθήκη Bissell του ACT



Συνεχίζοντας τον κύκλο εκδηλώσεων που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015  ανοίγοντας τις πόρτες της στο ευρύ κοινό, η Βιβλιοθήκη Bissell του ACT- American College of Thessaloniki συνεχίζει και το καλοκαίρι τη δραστηριότητα της ως χώρος εκθέσεων, βιβλιοπαρουσιάσεων, διαλέξεων και πολιτιστικών γεγονότων.

  • Την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016, στις 18:30 στους χώρους της Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί η βραδιά "From Letter - Writing to Poetry: Thessaloniki 1978 - 1980" με τον Αμερικανό ποιητή Doug Babington ο οποίος θα παρουσιάσει τη δίγλωσση ποιητική έκδοσή του (αγγλικά/ ελληνικά) με τίτλο «News from the Recent Quake/ Νέα για τον πρόσφατο σεισμό». Ο καθηγητής αμερικανικής λογοτεχνίας και ακαδημαϊκής γραφής στο πανεπιστήμιο Queens του Καναδά είχε  διδάξει επί μακρόν Αγγλικά σε σχολεία της Ελλάδας. Τα ποιήματά της συγκεκριμένης συλλογής τα εμπνεύστηκε από την αλληλογραφία που διατηρούσε με τον αείμνηστο Γιώργο Μιχαλόπουλο, καθηγητή του Κολλεγίου Ανατόλια και ο οποίος του δίδαξε την ελληνική γλώσσα το 1979 και 1980.

  • Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, στις 19:00, οι εκδόσεις «Αρμός» παρουσιάζουν την ελληνική μετάφραση των βιβλίων του Αμερικανού υπαρξιακού ψυχολόγου, ψυχοθεραπευτή και συγγραφέα Ρόλλο Μέυ (1909-1994) «Να θέλεις και να ερωτεύεσαι» (Love & Will) και «Η Αυτογνωσία & Το Νόημα της Ζωής» (The Discovery of Being). O Rollo May υπήρξε ο θεμελιωτής της υπαρξιακής ψυχολογίας στις ΗΠΑ και είχε μία λαμπρή καριέρα ως καθηγητής στα πιο σημαντικά Πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Ο ίδιος έζησε στη Θεσσαλονίκη καθώς δίδαξε για τρία χρόνια στο Κολλέγιο Ανατόλια, αμέσως μετά την αποφοίτησή σου από το Oberlin College. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Αλέξης Λάππας, MRCPsych, Παιδοψυχίατρος - Ψυχοθεραπευτής, και Κώστας Μπακιρτζής, Αναπληρωτής Καθηγητής του ΑΠΘ. Σύντομη εισαγωγή θα κάνει ο Φίλιππος Καργόπουλος, πρόεδρος του τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

  • Έως τις 26 Ιουνίου 2016 θα λειτουργεί στους χώρους της βιβλιοθήκης η αναδρομική έκθεση του Αστέρη Γκέκα. Με την παρούσα αναδρομική του έκθεση ο εικαστικός καλλιτέχνης  φτάνοντας τα 30 περίπου χρόνια εικαστικής πορείας —«χρόνια κομμάτια», όπως τα ονομάζει ο ίδιος— μάς παρουσιάζει μία καλειδοσκοπική αφήγηση ζωής, αισθημάτων και οραμάτων μέσα από την έκθεση 120 έργων του.

Η Βιβλιοθήκη Bissell είναι μία από τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες αγγλικής γλώσσας στην Ελλάδα και στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Φιλοξενεί 26.000 βιβλία στην αγγλική γλώσσα σε έντυπη μορφή και 130.000 ηλεκτρονικά βιβλία,  και υποστηρίζει με τις συλλογές της τα ακαδημαϊκά προγράμματα του ACT, του τμήματος πτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδών του Κολλεγίου Ανατόλια. Ταυτόχρονα η βιβλιοθήκη λειτουργεί ως δανειστική για το ευρύ κοινό που μπορεί να κάνει και χρήση των χώρων της για μελέτη, ανάγνωση ακόμη και κοινωνικές συναναστροφές, έχοντας δωρεάν πρόσβαση σε ασύρματο δίκτυο.

Για περισσότερες πληροφορίες 2310 398 390
www.act.edu
www.act.edu/library
Για τις δραστηριότητες της Βιβλιοθήκης Bissell μπορείτε να ενημερώνεστε και μέσω της σελίδας της στο facebook: https://www.facebook.com/bisselllibrary/.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου